VRAAG NU UW GRATIS OFFERTE

Sandwichpanelen voor nieuwbouw en renovatie

 

Onze moderne lichtstraten laten toe om diverse elementen te integreren zodat u gebruik kan maken van natuurlijk licht. Dit kan een belangrijke rol spelen in ateliers, magazijnen of zelfs kantoren en woningen.

 

Natuurlijk licht kunnen we in uw gebouw brengen op verschillende manieren:

 

Lichtdoorlatende polycarbonaat platen

Deze platen (Kingspan Rooflight of Joris Ide Lexan Thermoroof) sluiten perfect aan op de sandwichpanelen. De polycarbonaat platen verkleuren niet, zoals dat met polyester platen wel het geval is. De platen zijn ook slagvast en zijn te vergelijken met dubbelwandige verandaplaten. De nieuwe generatie lichtdoorlatende polycarbonaatplaten haalt zeer isolatiewaarden!

 

Velux dakramen

Het integreren van Velux dakramen in sandwichpanelen is werk voor specialisten. Het eindresultaat is een prachtig luxe dakraam met uitstekende isolatiewaarden.

 

Lichtstraten

Lichtstraten worden op maat gemaakt uit aluminium profielen en meerwandige platen. Er is keuze uit verschillende materialen (polycarbonaat, acrylaat, polyester) en diktes (10-60mm).

 

Lichtstraten in dubbelwandig polycarbonaat

Wij onderhouden contacten met verschillende leverancier en beschikken hierdoor over heel wat mogelijkheden om op een optimale manier gebruik te maken van daglicht. Verschillende materialen, diktes, vormen of speciale eigenschappen zoals isolerend of brandvertragend zijn mogelijk. We beschikken voor elke toepassingen over de juiste oplossing.

 

Modulaire lichtstraten Velux

De modulaire lichtstraten van VELUX vormen een mijlpaal in de evolutie van de lichtstraten. Dit concept van een volledig geprefabriceerde lichtstraat biedt niet alleen alle voordelen van een modulair systeem, maar valt ook op door zijn elegant design en zijn indrukwekkende energieprestaties voor alle soorten van gebouwen, met inbegrip van kantoren, openbare gebouwen, ruimten van onderwijsinstellingen, enz. Glazen lichtstraten worden ook meer en meer toegepast in industriële toepassingen: glas zorgt voor helder daglicht (aangename werkomgeveing), is zeer geluidsisolerend (van binnen naar buiten, maar ook omgekeerd) en is inbraakwerend.

 

Vaste glaspartijen

Vaste glaspartijen met aluminiumprofiel maken grote oppervlakten mogelijk, met een goede isolatiewaarde. Vaste glaspartijen worden vooral toegepast bij kantoren en woningen waar de Velux lichtstraten geen oplossing bieden. Maatwerk behoort tot de mogelijkheden!
 

Meerwandig polycarbonaat voor gevels

Bovenstaande materialen kunnen ook voor gevels toegepast worden. Een belangrijk voordeel van polycarbonaat is het lichte gewicht en de lage prijs t.o.v. glas. Polycarbonaatplaten tot 60mm of hogere isolatiewaarden door samengestelde gevels behoren tot de mogelijkheden!

 

Twijfelt u op welke manier u het beste lichtelementen verwerkt in uw project? Betrek ons bij uw project en wij verzorgen een advies op maat!

 

TIP: Hou rekening met zonnewarmte in de zomer. Zonwerende beglazingen hebben vaak een kleine meerprijs, maar betekenen in de zomer een heus verschil voor uw comfort!

 

Lichtstraat geïntegreerd in sandwichpanelen
Lichtstraat geïntegreerd in sandwichpanelen
Sandwichpanelen, gecombineerd met Velux dakramen
lichtkoepel, ingewerkt in sandwichpanelen
Velux modulaire lichtstraat
Velux modulaire lichtstraat
Velux modulaire lichtstraat
Afbeelding teaser: 
Nederlands