VRAAG NU UW GRATIS OFFERTE

Sandwichpanelen voor nieuwbouw en renovatie

IRS-Haegeman is gespecialiseerd in het renoveren van industriële gebouwen. Vaak zijn oudere bedrijfsloodsen opgetrokken vanuit functioneel oogpunt en bieden weinig comfort. Door het plaatsen van sandwichpanelen creëert u, zonder dat u de structuur hoeft aan te passen, een aangenamer binnenklimaat: het isolerend karakter verhoogt de binnentemperatuur en verhindert condensatie.

 

Elke dakbedekking die aan vervanging toe is, leent zich tot het plaatsen van sandwichpanelen: oude eterniet (eternit) golfplaten (al dan niet met asbestvezels), oude geprofileerde staalplaten of andere profielplaten, sandwichpanelen met dunne isolatie ...  Ja, zelfs een plat dak met roofing, PVC of EPDM kan relatief eenvoudig vernieuwd worden met geïsoleerde dakplaten of sandwichpanelen.

 

Gaat uw renovatie verder dan alleen dakbekleding? Geen probleem, wij kunnen voor u ook het volledige dakgebinte in staal (vakwerk of profielen) of hout (timmerhout of gelamelleerd hout) vernieuwen!

 

Heeft u zonnepanelen op een oud dak? Geen nood, wij verzorgen het wegnemen én het terugplaatsen van de zonnepanelen op uw nieuwe dakbedekking. Voor de montage van zonnepanelen op sandwichpanelen maken wij gebruik van aangepaste montagebeugels. De zonnepanelen worden bovenop het paneel geplaatst, zonder doorboringen! Zo vermijden we ongewenste risico's op waterinfiltraties.

 

Renovatieprojecten zijn vaak uitdagender dan nieuwbouw. De bestaande toestand is niet atlijd zonder breekwerk eenvoudig vast te stellen en vaak komen er tijdens de uitvoering verrassingen naar boven: een spant blijkt onverwacht rot of de opbouw is anders dan de architect had voorzien. Op deze punten maakt IRS het verschil en kunnen wij terugvallen op ons eigen productieatelier waar wij plooiwerk en metaal op maat snel en last-minute kunnen produceren. Ook onze afspraken met leveranciers zijn hierop toegespitst: voldoende voorraad en korte lever- en productietermijnen (soms <24u) zijn mogelijk als het project hierom vraagt! Bij renovatie is daarom de projectvoorbereiding nog belangrijker dan bij nieuwbouw.

 

TIP: Denkt u na over een renovatieproject? Informeer u tijdig, vraag ons advies en neem voldoende op voorhand een beslissing! Een renovatieproject goed voorbereiden vraagt enkele maanden tijd!

 

Nederlands