VRAAG NU UW GRATIS OFFERTE

Sandwichpanelen voor nieuwbouw en renovatie

Alle voordelen van een sandwichpaneel zijn nu ook mogelijk voor platte daken!

Verschillende van onze vaste partners bieden sandwichpanelen als draagvloer voor platte daken. Voor kleine overspanningen kunnen standaard gevel- of dakpanelen gebruikt worden, voor grotere overspanningen zijn specifieke platdak sandwichpanelen ontwikkeld, zoals KINGSPAN X-dek 106 Steel.

De voordelen van een platdak met sandwichpanelen ten opzichte van een traditionele opbouw (steeldeck, dampscherm, isolatie, dakdichting):

 • Snelle montage: in 1 bewerking worden draagvloer, dampscherm, isolatie en mogelijks zelf dakdichting (PVC, TPO) aangebracht. Panelen zijn standaard maximaal 13,40m lang, maar kunnen op aanvraag langer geproduceerd worden, zodat in 1 beweging 2 tot 3 velden geplaatst kunnen worden. Dit betekent voor grote projecten tot 1.000m² dak per dag waterdicht afgewerkt!
   
 • Veilige montage: sandwichpanelen worden geplaatst met een kraan en niet zoals vaak bij steeldeck gebeurd met de hand. Dit betekent voor de arbeiders minder belasting (steeldeckplaten wegen vaak >100kg/st). In Nederland is het plaatsen van steeldeck bvb. ook verplicht met een kraan.
   
 • Grote overspanningen mogelijk: de staalplaat vormt een stijf geheel met de isolatie en kan gecombineerd worden met een staalplaat bovenop de isolatie, waardoor overspanningen tot 7,00m mogelijk worden! Doordat het geheel stijver is, heb je geen tampoline-gevoel tijdens het onderhoud van het dak (steeldeck buigt vaak heel sterk door).
   
 • Grote belastigen mogelijk: groendaken of beloopbare daken behoren tot de mogelijkheden
   
 • Hogere isolatiewaarden: vergelijk het traditionele systeem (steeldeck, dampscherm, isolatie, dakdichting) niet zomaar met een X-dek paneel. Op verschillende punten scoort X-dek thermisch beter:
   
  • Isolatiediktes tot 140mm PIR of QUADCORE (= 10% hogere isolatiewaarde t.o.v. PIR)
  • Ook de bogen zijn gevuld met isolatie
  • Isolatie wordt fabrieksmatig in een continu proces aangerbracht. Hierdoor is de isolatie 100% doorlopend in het paneel en zijn er geen voegen of naden zoals bij los geplaatste isolatie.
  • Geen perforatie van het dampscherm door schroeven voor het bevestigen van de isolatie of dakdichting! Dus geen luchtlekken of warmteverlies door de schroeven en een hogere totale luchtdichtheid (belangrijk bij frigo toepassingen).
    
 • Esthestische afwerking aan de onderzijde: geen zichtbare perforaties van de onderplaat
   
 • Het systeem is combineerbaar met alle soorten plat dakdichting: TPO, PVC, EPDM, roofing,...

 

Overweegt u een renovatie of nieuwbouw met platte daken? Contacteer ons voorstel met plat daksandwichpanelen!

Nederlands